Metoda monitoringu varroázy pomocí moučkového cukru.

Návod na použití monitorovací soupravy. Nedávno jsem zařadili do nabídky jednu letošní novinku a tou je Monitorovací souprava k zjištění varroázy, kterou najdete v našem eshopu. V tomto krátkém článku Vám trochu přiblížíme pracovní postup...

APIVITAL® sirup je tekutý cukr na krmení včel.

Po pozitivních zkušenostech s inverty jsme se rozhodli je zařadit do stálé nabídky. Doporučujme rozhodně osobní zkušenost ...

Bludy a mýty o včelařství

Včelařství, podobně jako každý jiný obor, má několik svých pravidel, zásad a domněnek, které se mezi včelaři tradují. Ale přitom jsou některé chybné a milné. Zvláště pak začátečníci se na nich mohou nachytat a pokazit jim start se včelařením. Pojďme tedy několik zásadních bludů ohledně včelařství a včelařských potřeb vyvrátit.

Dočasné omezení prodeje mezistěn z důvodu nedostatku vosku.

Bohužel vlivem nedostatku vosku jsme museli razantně omezit volný prodej mezistěn. Dokud nebude mezistěn dostatek bude u položek v eshopu svítit nápis vyprodáno.

Řešení nejrůznějších dílčích problémů

Včelař se každý den může u svých včelstev potkat s nečekanými problémy, které je ale potřeba řešit rychle a efektivně. Níže pro Vás máme sepsáno několik problémů, se kterými se běžně setkáváme, ale ne každý včelař ví, jak tyto problémy efektivně řešit.

Ruční lis na mezistěny - zkušenosti uživatelů.

Válce na lisování mezistěny si v minulosti zakoupila již řada zákazníku. Podle zpětné vazby zjišťujeme pozitivní ohlasy a proto vznikl tento článek kde se s Vámi podělíme o nějaké reference.

Co vše musí včelař udělat

Mezi úkony včelaře nepatří jen registrovat svá aktuální včelstva, zimovat je a vytáčet jejich med, patří sem také praktiky méně časté, avšak o nic méně potřebné pro chov kvalitních včelstev (například plodová zkouška, množení včelstev, spojování včelstev, jarní prohlídka, výměna matky, přesun včelstev a řešení nejrůznějších specifických problémů).

Sleva na úly, nástavky, dna i víka.

Dílna již jede na plné obrátky, aby jsme byli zásobení na další sezónu. Expedice již nyní nestihá a proto jsem pro Vás nachystali akci 10 + jeden zdarma na úly a některé jejich komponenty pokud si pro zboží dojedete osobně na naši nově zrekonstruovanou včelařskou prodejnu.

Přenášení vody do úlu

Včely do úlu nenosí pouze pyl, nektar nebo medovici. Přinášejí s sebou i velké množství vody. Zdrojem vody pro včely je dnes nejčastěji včelařská napáječka, kterou včelky začnou hledat hned při prvních výletech z úlu z jara. Bylo by ale mylné domnívat se, že o vodu se včely zajímají jen zjara. Hledají ji po celý rok a to až do konce podzimu. Potřeba vody je přitom přímo úměrná plodování včel. Včely o vodu ztrácejí zájem jen ve chvílích, kdy probíhá snůška nektaru. Ale jakmile doba nektaru přejde, jdou včely zase po napáječce.

Strana 4 z 7