Ingredience:

  • asi 3/4 kg hladké mouky
  • 300g medu
  • štáva a kůra z jednoho citronu
  • 3 žloutky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička tlučeného hřebíčku
  • 8 lžic oleje
  • kandované ovoce, hrozinky, ořechy, rum, zavařeninu atp. na nádivku

Postup přípravy:

Žloutky, med a prášek do pečiva utřeme, vmícháme olej, koření, štávu a kůru z citronu a tolik hladké mouky, aby vzniklo tužší těsto. Necháme ho odpočinout a vyválíme z něj dvě placky velikosti plechu. Spodní placku na plechu poklademe nádivkou, zakapeme rumem a zakryjeme druhou plackou. Pečeme v mírné troubě asi půl hodiny. Po vychladnutí potřeme polevou a posypeme ořechy.

You have no rights to post comments