Ingredience:

  • med tekutý dle potřeby
  • 1 kg celozrnná mouka
  • 1 lžíce mletého koření (skořice, zázvor, hřebíček, nové koření, celý fenikl a anýz)

Postup přípravy:

Rozehřátý (tekutý) med prohněteme důkladně s kvalitní celozrnnou moukou (žitnou nebo i pšeničnou) a tlučeným kořením až vznikne tužší těsto, asi jako na chleba. Necháme odležet v chladu několik dnů až týdnů. Před pečením dáme do tepla, znovu prohněteme a vyválíme tenkou (2 - 3 mm) placku. Vykrajujeme figurky, které pečeme na plechu vymazaném včelím voskem. Figurky se před pečením, nebo těsně po vytažení z trouby potřou rozšlehaným vejcem. Vychladlé se zdobí cukrovou polevou. Perník z tohoto těsta změkne jen při uložení v chladu a vlhku, v paneláku ho nedělejte, pokud ho chcete jíst!

You have no rights to post comments