Ingredience:

600 g mrkve, lžíci anýzu, sáček bylinkového čaje, lžíci ostré hořčice, lžičku medu, šťávu a trochu kůry z citronu, lžíci neslazené jablečné šťávy, 2 lžíce smetany, lžíci oleje, pepř, pomeranč, 2 banány, po 2 sušených datlí a švestkách, 2 nakyslá jablka, 50 g oříšků kešú

Postup přípravy:

Na zálivku dáme do šálku anýz a sáček čaje, do poloviny zalijeme vroucí vodou, přikryjeme a necháme 10 min. táhnout. Sáček vyjmeme, odvar scedíme do mísy, přimícháme hořčici, med, citrónovou šťávu, trochu kůry, jablečnou šťávu, smetanu a olej. Oloupaný pomeranč rozebereme a nakrájíme na kousky. Zamícháme drobně nakrájený banán, vypeckované datle a švestky. Mrkev jemně nastrouháme, jablka oloupeme, odstraníme jadřince a hrubě nastrouháme. Všechny přísady smícháme se zálivkou. Oříšky nasekáme a salát posypeme oběma přísadami.

You have no rights to post comments