Ingredience:
- 180 g kuřecího masa nakrájeného na kostičky
- 1 lžíce oleje na smažení
- 1/2 hrnku na nudličky nakrájených sladkých červených paprik
- 1/2 hrnku na jemno nakrájené cibule
- 1/2 hrnku nakrájených hub
- 4 litrový hrnec čerstvých špenátových listů
- 1/4 hrnku nakrájených ředkviček
dresink:
- 1/3 hrnku vinného octa
- 1/3 hrnku medu
- 1 lžička dobromysle
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky pepře
- 1/8 lžičky cayennského pepře
Postup přípravy:
Kuřecí maso marinujeme v 1/4 hrnku dresinku přes noc. Marinádu scedíme a uschováme. Maso osmažíme zprudka na pánvi. Přidáme papriku, cibuli, houby, uschovanou marinádu a smažíme další minutu. Přidáme špenát a smažíme jen dokud mírně nezvadne. Přidáme ředkvičky. Podáváme se zbylým dresinkem.