Ingredience:
400 g hladké mouky, 150 g moučkového cukru,
250 g másla, špetku soli, kůru a šťávu z 1 citronu, 6 vajec, 2 kg jablek, 150 g
zakysané smetany, lžičku solamylu, 1/2 lžičky skořice, 150 g cukru, 3 lžíce
mléka, lžíci medu, 175 g mandlových lupínků, po 50 g oranžátu a citronátu, 75 g
sultánek, kandované třešně
Postup přípravy:
Zpracujeme mouku, moučkový cukr, 150 g másla, sůl, citrónovou kůru a 3
vejce. Těsto zabalíme do fólie a chladíme jednu hodinu. Do oloupaných jablek
uděláme zářezy a zakapeme je citronem. Rozšleháme vejce, smetanu, solamyl,
skořici a 50 g cukru. Troubu předehřejeme na 175°C. Mléko, med, mandle,
máslo a cukr vaříme 2 minuty. Přimícháme oranžát a citronát nakrájený na
kostičky, sultánky a kandované třešně. Těsto vyválíme na vymazaném plechu,
utvoříme okraje, poskládáme jablka, zalijeme je vaječnou směsí, přidáme
mandlovou směs a pečeme asi 40 minut.
You have no rights to post comments